Uspjeli, nego šta!!

    Jučer, 7. aprila 2022. godine održana je završna konferencija USAID-ovog Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) u Domu Oružanih snaga BiH.

    Podržali smo nezavisnost, slobodu izražavanja, ojačali smo održivost, unaprijedili kvalitet, izgradili smo kompetencije novinara/ki, pružili smo pravnu podršku i aktivno smo uključili građane i građanke u medijski prostor.

    Dodijelili smo 174 granta u iznosu od 5.507.332KM! Proizveli smo više od 3500 medijskih sadržaja što bi značilo da smo doprinijeli povećanju raznolikosti i kvaliteta medijske produkcije u Bosni i Hercegovini. Obradili smo teme koje se tiču politike, korupcije, ženskih prava, okoliša, slobode izražavanja, pitanja manjina, obrazovanja građana i građanki jer je važno da se svačiji glas u našoj zemlji čuje!

    O različitim aspektima novinarstva educirali smo više od 300 studenata i studentica koji/e sada svoja stečena znanja koriste u razvoju ideja i kreiranju različitih sadržaja.

    Sproveli smo pionirsko istraživanje “Uloga i značaj građanskog novinarstva u Bosni i Hercegovini” koje do sada nije realizovano na teritoriji Zapadnog Balkana i moglo bi biti osnova za buduća istraživanja jer građansko novinarstvo, zapravo, podrazumjeva prikupljanje, obilikovanje i objavljivanje različitog sadražaja od strane ljudi amatera.

    Ovo čini samo mali dio medijskog pejzaža koji smo kreirali kroz pet godina USAID-ovog Programa osnaživanja nezavisnih medija kojeg je realizovao Centar za promociju civilnog društva, ali nećemo više govoriti u prošlom vremenu jer mi nastavljamo dalje, još jače i još bolje!

    Lanisirali smo novu platformu https://objavi.ba/  za sve građane i građanke, za sve individualne glasove jer možda baš vi tražite promjenu ali i mjesto za formalno umrežanje.

    Objavi.ba je pravo mjesto za dobre, istinite, oštre, pravične građanske priče, za inicijative, akcije i ideje!

    Važno je da svako od nas zna da nismo sami!

    Kroz nekoliko fotografija pogledajte kako nam je bilo jučer na završnoj IMEP konferenciji u Domu Oružanih snaga BiH, a uskoro stiže još, jer kruna IMEP-a mora ostati sjajna još dugo.

     

    Socijalne mreže

    6,325LjubiteljiSviđa mi se
    402SljedbeniciPratite
    294SljedbeniciPratite
    1,690PretplatniciPretplatite se

    Pretplatite se

    Povezani članci

    AEDES ALBOPICTUS: Opasni azijski tigrasti komarac

    Piše: Husein Ohran Jedna od najozbiljnijih posljedica klimatskih promjena jeste...

    NAŠE BLAGO: Bh. autohtone domaće životinje

    Piše: Husein Ohran Bosna i Hercegovina je zemlja koja se...

    “Eco-friendly” goveda

    Piše: Husein Ohran Iako mnogima ovaj podatak nije poznat –...

    Kako naša ishrana utiče na globalno zagrijavanje?

    Piše: Husein Ohran Očekuje se da će do 2050. godine...